domingo, 17 de julio de 2011

MONFRAGÜE (Extremadura)


Monfragüe es un dels Parcs naturals  d’Espanya, amb una extensió de 18.118 ha. Es la zona més extensa i més ben conservada de bosc i matoll mediterrani a nivell mundial amb una gran riquesa de fauna i flora. Declarat zona ZEPA al 1994 i Reserva de la Biosfera al 2003.

Tenint –lo a prop del poble d’on son els meus sogres és un pecat no anar-hi cada vegada que vaig a Extremadura. Als que ens agrada la natura es un goig anar-hi i disfrutar del que allí es respira. També és un lloc de peregrinatge dels “pajareros”. Un lloc on observar voltors, milans, cigonyes negres, àligues i tota mena d’aus. Un dels llocs on es poden veure i que visito sempre es “el salto del gitano” i el castell de Monfragüe on nidifiquen la majoria d’ells.

Instal·lar-se a dalt del castell per disfrutar de les seves vistes no te preu, sentir les olors de la jara, de les alzines, el vol majestuós dels voltors, les maniobres en el vol dels milans negres intentant agafar rodadits (espiadimonis), del cant de la merla blava...

Després, quan has impregnat casi tots els sentits de la màgia del parc, ens fa falta un, el del gust! Dons cap a Vilarreal de San Carlos a per un bon ranxet i a degustar ibèrics, formatges i tot regadet amb vinet de pitarra.

Que us vagi de gust!

Vista de la "junta" del Tietar amb el Tajo, desde dalt del castell de Monfragüe



Mila negre (milvus migrans)



Voltor  comú (Gyps fulvus)




Els més comuns també tenen dret  Pardal de passa (Passer hispaniolensis)

1 comentario:

  1. Hola Bernat!!! Felicitats pel treball que estas fent, els premis, les expos, etc.

    ResponderEliminar