lunes, 25 de junio de 2012

LOS MARMOLES


“Los Marmoles” com es coneixen col•loquialment  les runes romanes de Augustóbriga , una vila que es trobava a la via romana que anava des de  Emerita Augusta (Mérida) fins Caesarobriga (Talavera de la Reina).

 En temps de l’Edat Mitjana Augustobriga es va conèixer com Talavera la Vieja, avui en dia desapareguda  sota les aigües del pantà de Valdecañas, construït el 1963.

És llavors quan es traslladaren les restes a la ubicació actual, a la carretera que va a Guadalupe just creuar el pantà, essent la porta d’entrada a la comarca de “Jara e Ibores”, al terme municipal de Bohonal de Ibor.

Un lloc on acostumo anar però mai havia pogut dominar les llums i resoldre el fort contrallum de les tardes extremenyes. Si posava els degradats les runes sortien fosques, notant-se molt la col•locació dels filtres.

Però aquest any la sort va canviar, es van donar tots els paràmetres buscats les altres vegades, van aparèixer els núvols i s’obrí una finestra al cel, deixant passar les llums dorades de la posta del sol i tenyint el cel de colors càlids.














3 comentarios:

  1. Doncs jo les veig molt xules. Bona llum. Pinta bé aquest lloc per alguna nocturna, no?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. La nocturna en aquest lloc la vull intentar al febrer, un dia entre setmana, ja que a 20 metres passa una carretera. Amb les fotos vostres meu possat les dents llargues ;-)

      Eliminar
  2. Me encanta la ultima, tiene un cielo precioso, el lugar tiene muy buena pinta para nocturnas
    Un saludo

    ResponderEliminar